23948sdkhjf

Högsta ökningen hittills för Ikea

Ikea noterar sin största ökning hittills och sålde för motsvarande 267 miljarder kronor under bolagets senaste verksamhetsår, som löper september till augusti. Det var en ökning med 3 procent mot året innan och den högsta ökningen i bolagets historia.


Den svenska delen nådde också rekordnivå. Omsättningen landade på 13,8 miljarder kronor mot 13,1 miljarder kronor året innan. Ikea förklarar ökningen bland annat med försäljning av ett nytt kökssystem, ökad tillgänglighet och att antalet medarbetare ökat.

– Vi har en stark ställning, säger Sverigechefen Håkan Svedman, till Dagens Nyheter.

Under året har Ikea öppnat ett nytt varuhus i Borlänge och vintern 2015/2016 ska dörrarna till ett nytt varuhus i Umeå öppnas. Enligt Ikea ökar också intresset för distanshandeln.

– Vi fortsätter att investera i lägre priser på produkter som värnar om miljön samtidigt som de hjälper människor att spara pengar, säger Håkan Svedman i ett pressmeddelande.

Ikea gör som H&M:s och ska sälja tillfälliga kollektioner av externa designers. Under 2015 ska möbeljätten bland annat samarbeta med glaskonstnären Ingegerd Råman och designern Ilse Crawford.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097