23948sdkhjf

Oktober-upp för bygg- och järnhandeln

Trots starka jämförelsetal från föregående år ökade försäljningen i bygg- och järnhandeln under oktober månad. – Jag är positivt överraskad av att vi lyckas överträffa förra årets fina siffror, säger Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 4,3 procent i oktober.

Den digitala försäljningen visar inga tecken på avmattning utan forsätter att bidra till branschens tillväxt. Hittills i år har bygg- och järnhandelns försäljning ökat med 5,6 procent enligt Bygg- och järnindex.

Försäljningen både till privatkonsumenter och proffs har varit god i oktober.

– Under den gångna varma sommaren upplevde vi att privatkonsumenterna hade annat fokus, sol och bad, än att renovera, bygga om och bygga till och det är kanske en återhämtning vi ser nu. Egentligen inte överraskande utifrån förutsättningarna att räntan är låg och att ROT-avdraget är kvar, säger Ulf S. Gustafsson och fortsätter:

– Ett problem som fortfarande kvarstår är den extremt låga rörligheten vi ser i bostadsmarknaden och de senaste utspelen om ökade krav på amortering lär inte bidra till att öka den rörligheten.

Alla regioner uppvisade positiv försäljningstillväxt i jämförbara enheter. Starkast försäljningstillväxt i oktober hade västra Sverige med 7,1 procent. Träprodukter uppvisade starkast tillväxt av alla produktkategorier i oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078