23948sdkhjf

Caliroot fräschar upp Hollywood

Streetwearföretaget Caliroots köpte upp brädsportsinstitutionen Hollywood i maj. Nu öppnar hollywood.se i Caliroots regi.
Hollywood öppnade 1974 och har sedan dess varit en institution för brädsporten i Sverige. Butiken riktar sig till en yngre publik.

-Nya siten rör sig grafiskt åt samma håll som Caliroots, men med några bra genvägar för att snabbt och smidigt kunna erbjuda Hollywoods kund de fokuserade sortimenten inom Skate, Snow och Streetwear. säger Andreas Koschnike , VD på Caliroots i ett pressmedelande.

Caliroots startades 2003. De har tre olika butiker i Stockholm men 90 procent av försäljningen sker på nätet. Den största delen av försäljningen sker mot utlandet och de säljer till fler än 70 länder. Planen är att Hollywood ska bli en del av det internationella framgångskonceptet. Det blir det fjärde benet i Calirootskoncernen som även består SFD Sneakers, C-Store och originalbutiken Caliroots.


E-handelsföretaget Panagora har arbetat med Caliroots sedan de startade. Det var även Panagora som låg bakom Hollywoods senaste butik.

-Vi kommer att integrera Hollywood i nätbutiken Caliroots.com utomlands vilket öppnar upp dem för en helt ny publik. I Sverige och Norge är det redan ett välkänt varumärke med en populär onlinebutik så här kommer Hollywood att fortsätta som de har gjort tidigare, som en fristående del. Det finns ingen anledning att ändra på något som redan fungerar så pass bra. Det handlar bara om att skapa ännu bättre e-handel inom samma varumärke, säger Moon-Suck Song , VD på Panagora.

Hollywoods fyra fysiska butiker kommer finnas kvar och se ut som de gjort tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078