23948sdkhjf

Nytt Ullareds-rekord

Nuvar det dags igen - nya toppnoteringar förGekås i Ullared.
Helgen som gick slog Gekås i Ullared rekord tre dagar i rad.
Både på fredagen, lördagen och söndagen sattes försäljningsrekord för respektive veckodag. På lördagen slogs det totala försäljningsrekordet då kunderna handlade för sammanlagt 34,65 miljoner kronor, vilket är all time high för det stora varuhuset i Ullared.
- Det här är förstås väldigt roligt, säger Gekås koncern-vd Boris Lennerhov och fortsätter:
– Det innebär att vi under de tre dagarna haft över 60 000 personer inne i varuhuset som köpt varor för 87 miljoner kronor. Under ett veckoslut som detta töms hela varuhuset på varor ett par gånger om. Självklart har det varit trångt och intensivt, men jag var här själv hela helgen och jag vill nog ändå påstå att det varit väldigt glada miner överlag bland våra kunder. De är fantastiskt tåliga.

Högt i oktober och november
Gekås Ullared brukar ha en hög försäljning i oktober och november, folk kommer från hela landet för att köpa vinterkläder och julklappar.
I år har det milda vädret försenat ruschen något.
- Vi satte ett försäljningsrekord redan lördagen den 8 november, men det har vi alltså lyckats putsa till ännu mer i lördags. Det nya rekordet lyder alltså på 34,6 miljoner kronor på en och samma dag, säger Borins Lennerhov.

1 000 kronor per sekund
Som jämförelse låg dagsrekordet 2007 på 20 miljoner kronor.
Att sälja för drygt 34 miljoner på en och samma dag innebär att varor passerar kassorna i en takt av runt 3 miljoner per timma.
– Eller 1 000 kronor per sekund om man så vill, säger Boris Lennerhov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063