23948sdkhjf

New Wave hoppas växa tvåsiffrigt

New Wave hoppar på en tvåsiffrig försäljningstillväxt under fjärde kvartalet enligt vd Torsten Jansson.
New Waves försäljning i oktober har utvecklats starkare än under det tredje kvartalet, då den uppgick till 8 procent, och bolaget hoppas på att det fjärde kvartalet som helhet ska nå en tvåsiffrig försäljningstillväxt.
-Vi hoppas kunna nå en tvåsiffrig tillväxt i det fjärde kvartalet, 10 procent eller över, det är vårt mål, säger vd Torsten Jansson till Nyhetsbyrån Direkt.
Han tillägger att den bedömningen är i linje med vad bolaget tidigare talat om.

Inte så väderberoende

Inför New Waves rapport fanns en oro för den milda inledningen på hösten och dess effekt på försäljningen inom vissa delar av verksamheten.
-Vi måste komma ihåg att det inte är alla våra verksamheter som är väderberoende. Har vi ett kallt väder ger det en extra skjuts till bland annat Craft men det mesta påverkar vi rätt bra själva och det är inte så att vi står och faller med vädret. Ungefär 20 procent av vår verksamhet är påverkad av vädret, säger Torsten Jansson.
Han påminner om att om det är så att New Wave skulle förlora försäljning i det fjärde kvartalet på grund av milt väder, då får bolaget oftast igen det i det första kvartalet. "Det enda läget då man egentligen förlorar försäljning är om det fortfarande inte varit kallt när sportlovet närmar sig", säger han.
New Waves lagersituation har varit under luppen eftersom tidigare låga nivåer lett till leveransproblem. I onsdagens rapport skriver bolaget att situationen har förbättrats och att tidigare brist på vissa basartiklar inom profilsortimentet nu har minskat betydligt.
Är det något att fortsatt oroa sig för eller är det numera en ickefråga
- Jag tycker nog att det är en ickefråga nu även om det kan ta lite tid innan vi jobbar tillbaka de kunder som tidigare lidit av våra leveranser. Vi är fullt leveransdugliga i dag och vi ligger på en bra nivå, säger Torsten Jansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128