23948sdkhjf

Oförändrat för kläder

Det blev ingen köpbrush för kläder i varma oktober. Men klädfackhandeln håller ändå ställningarna med oförändrad försäljning.
Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, var oförändrad i oktober jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning om 0,5 procent.
– Trots den extremt varma oktober hamnade försäljningen på samma nivå som förra året, vilket får ses som något positivt, säger Mikael Sandström , branschordförande för Svensk Handel Stil, och fortsätter:
– Jackförsäljningen har dock tagit stryk. Anledningarna till detta är dels det varma vädret under månaden och dels att försäljningen av så kallade lättviktsjackor minskat från förra årets boom.

Mer kläder på nätet

Sett till utvecklingen hittills i år, januari-oktober, har försäljningen av kläder ökat med 0,5 procent och skoförsäljningen med 3,0 procent.
Försäljningen av kläder som säljs via e-handel, mätt i löpande priser, ökade med 3,6 procent jämfört med samma månad förra året. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-oktober, har försäljningen av kläder via nätet ökat med 2,1 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078