23948sdkhjf

Kläder från automat

Sedan i somras kan utrikesresenärer på Landvetter flygplats komplettera garderoben med nya t-shirt och strumpor från en automat.
Bakom idén står två unga göteborgsföretagare som driver modeföretaget Somewear and Friends.

Automaten, som är öppen dygnet runt, innehåller linnen, t-shirts och strumpor från de senaste kollektionerna hos Somewear and Friends. I maskinen finns från starten åtta artiklar till försäljning och priset ligger mellan 39 kr och 399. Passformen garanteras genom att automaten läser av kundens mått.

Tekniken med scannande varuautomater är helt ny i Sverige och är av samma modell som finns i X-box Kinect. Provningen sker genom att kunden ställer sig framför en virtuell spegel som läser måtten på två meters avstånd med en djupseende kamera. Kameran läser punkter som axlar, höfter, armar och ben och visar i spegeln hur plagget kommer att sitta på kroppen. Spegeln är dessutom interaktiv och den som vill kan sprida sin bild i sociala medier.

– Vi ser detta som ett perfekt komplement till butikerna och en räddare i nöden när allt annat är stängt. Den som till exempel saknar strumpor kan enkelt och snabbt köpa detta i automaten. Dessutom är det en kul och konsumentvänlig teknik. Liknande lösningar finns redan i övriga världen och används flitigt och vi på Somewear tror detta kommer komma mer och mer till Sverige i framtiden. Det känns roligt att testa nya säljkanaler väldigt få gett sig an förut, berättar Robert Dragovic, vd på Somewear and Friends.

Modeföretaget Somewear and Friends grundades av Robert Dragovic och Love Henrikson 2007. Idag har märket fyra egna butiker och finns hos ett 70-tal återförsäljare i Sverige och Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062