23948sdkhjf

Bygg- och järnhandeln växer vidare

Försäljningen i bygg- och järnhandeln ökade med 7,8 procent i jämförbara butiker och löpande priser under september.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 7,8 procent i september. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-september, har försäljningen ökat med 5,8 procent.

Det innebar ett trendbrott för svaga försäljningsutveckling som bygg- och järnhandeln uppvisade under juli och augusti. Den starka tillväxten förklaras av ökad försäljning till hantverkare samt av att bygghandelns nätförsäljning tagit ordentlig fart.

– En uppgång med hela 8 procent är naturligtvis väldigt glädjande och ett bevis för att vår bransch står sig stark även när vindarna inte är helt gynnsamma, säger Ulf S. Gustafsson , vd för branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna.

– Vi arbetar med försäljning både till privatkonsumenter och hantverkare/byggare. Den ökning vi ser tillskriver vi till största delen hantverkarna. Samtidigt ser vi av statistik från Skatteverket att Rot-avdragen fortsätter att öka (jan-jul 2013 jämfört med jan-jul 2014). Även fortsättningsvis finns mer att önska gällande försäljningen till konsumentgruppen. Här behövs politiska incitament som bidrar till att öka rörligheten på den svenska bostadsmarknaden, för den rörligheten är idag alldeles för låg, avslutar Ulf S. Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063