23948sdkhjf

Ökat resultat för Apoteket

Aptotekets omsättning ökade något i tredje kvartalet, men visar på ett tapp för årets första nio månader. Rörelseresultatet har förbättrats.
Nettoomsättningen inom Apoteket uppgick till 4 522 miljoner kronor (4 461) under tredje kvartalet, juli till och med september.

Rörelseresultatet ökade till 125 miljoner kronor (86) och rörelsemarginalen uppgick till 2,8 procent (1,9). Resultatet efter skatt blev 125 miljoner kronor (93).

För årets nio första månader sjönk Apotekets nettoomsättning till 13 611 miljoner kronor (14 224). Resultatet efter skatt ökade under perioden till 322 miljoner kronor (297).

– Jag är glad att kunna konstatera att vi genom en förändrad produktmix och ett starkt kostnadsfokus har nått en högre försäljning och en högre bruttomarginal under tredje kvartalet. Vi har därmed dämpat den negativa effekten av färre avtal med landstingen om dosförpackade läkemedel och tjänster för sjukhusapotek, kommenterar Ann Carlsson, vd i Apoteket.

– Vi tar nu ytterligare steg och effektiviserar verksamheten för att säkerställa att vi är rätt rustade för en ökad konkurrens. Detta är speciellt viktigt inom en vårdmarknad i stor förändring. Vi ser ett förändrat inköpsbeteende från vårdaktörer samtidigt som det finns fler konkurrenter. Detta driver marknaden framåt och ställer allt större krav på effektivitet i alla led,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078