23948sdkhjf

Ökad framtidstro i elektronikhandeln

Över 90 procent av butikscheferna inom elektronikbranschen tror på en ökad försäljning framöver. Intresset för trådlösa ljudlösningar är stort.
Idag publicerar Elektronikbranschen sin kvartalsvisa rapport Butikschefsindex, en undersökning bland butikschefer. Trendrapporten bygger bland annat på butikschefernas observationer och dialog med kunderna.

I urvalet ingår butikschefer hos samtliga detaljhandelsföretag som är medlemmar hos Elektronikbranschen.

Rapporten visar att 9 av 10 butikschefer tror på ökad försäljning under det närmsta halvåret. Intresset för trådlösa ljudlösningar ökar samtidigt som datorn fick ett uppsving vid skolstarten.

– Det märks att branschen ser ljust på framtiden. Vår försäljningsstatistik pekar uppåt och en överväldigande majoritet av butikscheferna förutspår att det håller i sig framöver, säger Elektronikbranschens vd Klas Elm i ett pressmeddelande..

91 procent av butikscheferna tror att försäljningen kommer att öka under det nästkommande halvåret, och 84 procent uppger att försäljningsläget redan idag är positivt. Båda dessa siffror är de högsta som uppmätts hittills under 2014.

En tydlig trend är intresset för trådlöst ljud. Redan vid förra rapporten förutspådde butikscheferna att bärbara ljudlösningar skulle bli sommarens försäljningsöveraskning. I denna undersökning rapporterar 70 procent av butikscheferna att de märker av ett stort intresse hos kunderna för trådlöst ljud. En annan tendens är att datorn får ett litet uppsving vid skolstarten, även om intresset för surfplattan generellt är större.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078