23948sdkhjf

Kappahl ökade försäljning och resultat

Uppdaterad: Modekedjan Kappahl ökade försäljningen och resultatet under fjärde kvartalet juni till och med augusti.
– KappAhl har levererat ett bra år. Med en stabilare och mer effektiv verksamhet presterar vi en starkare bruttomarginal, en lägre kostnadsnivå och en förbättrad soliditet, säger Johan Åberg , vd och koncernchef i en kommentar.

Klädbolaget Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 69 (43) miljoner kronor för det fjärde kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2013/2014.

Kvartalet belastas med 23 miljoner kronor i omstruktureringskostnader avseende avveckling av olönsamma butiker i Finland och Polen. Med denna belastning inräknad var Kappahls rörelseresultat 69 miljoner kronor.

Analytikerna hade väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt 81,5 miljoner kronor. I SME Direkts sammanställning fanns inga omstruktureringskostnader specificerade.

Nettoomsättningen uppgick till 1 185 (1 148) miljoner kronor. Förväntningarna låg på 1 168 miljoner.

I fjärde kvartalet steg den jämförbara försäljningen med 2,9 procent. I Sverige ökade den totala försäljningen med 5 procent.

– Vi har haft en bra sommar och en bra start på hösten i augusti. Försäljningen inför skolstarten är väldigt viktig och vi är nöjda och glada med utvecklingen i Sverige, säger Johan Åberg.

Bruttomarginalen blev 59,3 procent, jämfört med förväntade 58 procent.

En utdelning om 0:75 kronor per aktie föreslås för helåret att jämföra med förväntade 1:08 kronor.

Nyhetsbyrån Direkt/Dagens handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063