23948sdkhjf

Ica lämnar Norge

Ica-gruppen avyttrar problembarnet Ica Norge. Norska kooperationen tar över verksamheten.
– Vi har under de senaste månaderna analyserat ett flertal alternativ för Ica gruppens norska verksamhet. Vi har kommit fram till att det alternativ som är bäst är en försäljning. Jag är nöjd med att vi idag kan presentera en affär som är bra för Ica gruppen, den norska verksamheten och de norska konsumenterna, säger Ica gruppens vd Per Strömberg .

Ica gruppen avyttrar samtliga aktier i Ica Norge till Coop Norge för 2,5 mdr NOK, motsvarande 2,8 miljarder kronor på skuldfri bas per den 30 juni 2014. Ica Norge omsatte under 12-månadersperioden fram till den 30 juni 2014 15 890 miljoner svenska kronor och hade ett rörelseresultat exklusive engångsposter på -577 miljoner kronor. Verksamheten omfattar drygt 3 600 anställda och 553 butiker. Det egenägda fastighetsbeståndet i Norge som ingår i Ica fastigheter omfattas inte av försäljningen.

Transaktionen kommer att medföra en reavinst om cirka 1 miljard kronor för Ica gruppen. Transaktionens slutförande är villkorat av den norska konkurrensmyndighetens, Konkurransetilsynets, godkännande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094