23948sdkhjf

Nätbutiken Boozt siktar på börsen

Malmöbaserade nätmodeföretaget Boozt räknar med att omsätta en miljard nästa år och siktar på börsnotering 2016.
I en intervju i Jyllandsposten säger Hermann Haraldsson som är vd för Boozt att företaget hoppas nå en omsättning på över en halv miljard kronor i år, och att den siffran ska fördubblas under nästa år.

– Vi är på en marknad med hög tillväxt. Fler och fler köper kläder och mode på nätet, samtidigt som de stora aktörerna, inklusive oss själva, kommer att ta en ännu större del av marknaden. Det erbjuder riktigt spännande framtidsutsikter, säger Hermann Haraldsson.

2011 satsade den danska skotillverkaren Ecco runt 40 miljoner kronor i nätbutiken, och den tidigare huvudägaren, Sunstone Capital, sköt samtidigt in ytterligare 60 miljoner kronor i bolaget. De två huvudägarna har inga planer på att minska tillväxten. Redan 2015 är målet att generera en försäljning på cirka 1 miljard kronor med ett positivt resultat.

Hittills har företaget, som ägarkretsen stoppat in ungefär en kvarts miljard i inte gått med vinst, berättar tidningen.

Ägarkretsen, som förutom Sunstone Capital och Ecco även inkluderar den norska fonden Verdane, vill troligen tjäna en slant på sin investering och göra en exit inom en överskådlig framtid. Något man hoppas på att göra med en börsnotering senast 2016.

– Det är klart att vi som ägare har en exitstrategi som bland annat innebär en börsintroduktion. Vi anser att Boozt har stor potential och även om konkurrensen är hård, är det möjligt att tjäna pengar i den här branschen, säger Jimmy Fussing Nielsen , partner på Sunstone Capital till Jyllandsposten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062