23948sdkhjf

Augusti blev stark modemånad

Skoförsäljningen ökade kraftigt och kläder sålde bra under augusti. En kvardröjande sommar gjorde suget efter sommarrea starkt. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Handel stil.
Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 4,7 procent jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning om 10,5 procent. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-augusti, har försäljningen av kläder ökat med 1,1 procent. Skoförsäljningen har ökat med 5,8 procent.

Försäljningen av kläder som säljs via e-handel, mätt i löpande priser, har ökat med 7,9 procent jämfört med samma månad förra året. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-augusti, har försäljningen av kläder via nätet ökat med 2,0 procent.

– Augusti blev en riktigt bra månad för såväl skor, som ökade över tio procent, och kläder, som ökade med nästan fem procent. Värmen bidrog till att varorna från sommarrean såldes ut bra, samtidigt som hösten gjorde sig påmind. Det hjälpte höstförsäljningen att komma igång, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Jämförelsemånaden var dock svag. Försäljningen i augusti förra året minskade med 1,8 procent i klädbutikerna och med 3,2 procent på skosidan. Ackumulerat (januari- augusti) förra året var försäljningen - 0,1 procent för kläder och - 3,2 % för skor.

– Vi kan konstatera att också internethandeln hade en väldigt bra utveckling under augusti med närmare åtta procent i ökning, avslutar Mikael Sandström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063