23948sdkhjf

Electrolux köper vitvarujätte

Genom köpet av GE appliance för drygt 23 miljarder kronor vill Electrolux växa på den globala vitvarumarknaden.
AB Electrolux har tecknat avtal om att förvärva General Electrics vitvaruverksamhet GE Appliances för en kontant köpeskilling om 3,3 miljarder dollar eller cirka 23,4 miljarder kronor. GE Appliance är en av de främsta tillverkarna av köks- och tvättprodukter i USA, som under 2013 hade en försäljning på 5,7 miljarder dollar, vilket motsvara 37 miljarder kronor. Med förvärvet vill Electrolux stärka sin position som en global aktör på vitvarumarknaden och öka möjligheterna att investera i produktutveckling och tillväxt. Dessutom ser företaget stora synergieffekter, främst inom inköp och operationell verksamhet,

GE Appliances har sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky och mer än 90% av sin försäljning i Nordamerika.

– GE har ett starkt premiumvarumärke inom vitvaror med produkter av hög kvalitet, som kompletterar våra egna starka varumärken och förbättrar vår närvaro i Nordamerika” säger Keith McLoughlin , vd och koncernchef för Electrolux, i ett pressmeddelande.

– Förvärvet, som är vårt största någonsin, ger oss också den storlek och styrka som krävs för att vi ska kunna öka investeringstakten i produktutveckling och global tillväxt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063