23948sdkhjf

Så stor är Mios nya rekordvinst

Mio-koncernen gör för femte året i rad nytt rekordresultat. Vinsten landar på 87,1 miljoner kronor.
Mio-koncernen driver elva egna butiker och är franchisegivare för 54 handlarägda butiker.
Såväl koncernen som kedjan som helhet har utvecklats positivt med ökad försäljning, nya butiker samt start av e-handel.
– I tuff konkurrens om konsumenternas plånbok har Mio tagit marknadsandelar med uppdaterade moderna butiksmiljöer och ett kommersiellt starkt erbjudande med hög tillgänglighet som attraherar kunder. Vi utvecklas bättre än branschindex och ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt, säger Mios vd Björn Lindblad .

Egna och handlarägda butiker
Koncern­resultatet på 87,1 miljoner kronor innebär en resultatförbättring med 11,9 procent. Bakom rekordresultatet ligger framför allt ökad försäljning i såväl egna som handlarägda butiker, samt det bästa resultatet någonsin för koncernens butiksbolag som driver elva butiker.

Ny webb med e-handel
Mio-koncernen har under året övertagit en tidigare handlarägd butik i Malmö, samt öppnat ny butik i Värmdö. Handlarägda butiker har öppnats i Nyköping, Ludvika och Visby. Ny webb med e-handel lanserades i december 2013. Ytterligare två nya handlarägda butiker har tillkommit efter räkenskapsårets slut i Lidköping och Arvika, och antalet butiker i Mio-kedjan uppgår nu till 65.
– För Mio är det ett etableringsrekord som visar styrkan i konceptet, där både koncernen och handlarna är beredda att satsa och investera, säger Björn Lindblad.

Alla månader goda
Försäljningsutvecklingen har varit stark under årets samtliga månader.
Koncernens butiker redovisar en nettoförsäljning på 704,2 miljoner kronor (579,2), vilket är en ökning med 21,6 procent (13,9). För koncernens jämförbara butiker är ökningen 10,9 procent (11,0).
I kedjans samtliga butiker uppgick nettoförsäljningen till 2 491,5 miljoner kronor (2 163,3), vilket är en ökning med 15,2 procent (13,7). I kedjans jämförbara butiker är ökningen 10,4 procent (12,3).
Mio-koncernen ägs av en majoritet av kedjans fristående handlare.

MIO-fakta 2013/2014 (maj-april)
Omsättning: 1 745,4 (1 515,4) miljoner kronor *
­Resultatet på 87,1 (77,8) miljoner kronor

* I omsättningen ingår försäljning till konsument i koncernens egna butiker samt grossist­försäljning och tillhandahållande av franchisekoncept till handlarägda butiker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063