23948sdkhjf

Houdini satsar grönt i Göteborg

Miljömedvetet sortiment, second hand-försäljning, uthyrning, reparationsservice och återvinning av produkter - med sin nya butik i Göteborg satsar sportmärket Houdini hållbart.
Butiken på Magasinsgatan 22 i Göteborg är Houdini sportswears första i Göteborg. Miljötänket genomsyrar butiken.
Svenska Houdini har en utpräglat hållbar strategi, med helt cirkulära produktionscykler som målsättning. Stora delar av kollektionen, från underkläder till skalplagg, tillverkade av återvunnet, och/eller förnyelsebart, material. En ännu större andel är återvinnings- eller nedbrytbara.

Kretslopp i butiken
I butiken kan kunderna inte bara köpa nytt, utan också reparera och köpa second-hand.
Lokalen kommer både att fungera som butik och samlingspunkt för olika typer av evenemang kopplade till hälsa, välmående och utomhusliv. På innergården kommer man att odla sina egna grönsaker.
Hyresvärd är Vasakronan.
- Vi har fungerat som strategisk rådgivare i miljöfrågor som rör butikslokalen och vi har levererat en grön lokal med låg energianvändning och miljöanpassade material. Etableringen av Houdini är ett bra exempel på hur vi tillsammans med våra kunder kan göra större nytta för miljön än var och en för sig, säger Kristina Petersson Post , chef för region Göteborg hos fastighetsbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078