23948sdkhjf

Apotek Hjärtat ökar lönsamheten

Apotek Hjärtats halvårsrapport visar att kedjan har ökat omsättning och lönsamhet. Förvärvet av Vårdapoteket har påverkat positivt.


Nettoomsättningen under det första halvåret 2014 uppgick till 4 730 miljoner kronor, en ökning med 991 miljoner inklusive förvärv. Om inte förvärven räknas med blev tillväxten 3,7 procent. Resultatet uppgick till 216 miljoner kronor före engångsposter. Det var en ökning med 65 miljoner kronor jämfört med samma period året innan.

Bolaget skriver att 47 miljoner kronor är ett resultat av förbättrad underliggande lönsamhet, medan resten, 18 miljoner, beror på att Vårdapoteket förvärvades under våren 2013 och konsoliderades från och med juni.

Under det första halvåret i år har varuförsörjningen i egen regi lämnat ett positivt resultatbidrag. Försäljningen av egna varumärken ökade till 15 procent av handelsvarorna, att jämföra med 13 procent under samma period i fjol.

Den 25 juni i år tillkännagav ledningen för Apotek Hjärtat att bolaget förbereder en börsnotering. Man är också i färd med att lansera e-handel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095