23948sdkhjf

Bygg och järn dippade i juli

Det varma sommarvädret slog mot bygg och järnhandeln, som i juli fick se sitt index gå ner med 0,6 procent i juli, jämfört med 2013.
– Det är svårt att konkurrera med kombinationen av vackert sommarväder, varma bad och sköna semesterdagar! När temperaturen dessutom hamnar runt 30 grader så är det kanske inte renoveringsarbete i hem, fritidshus eller trädgård som hägrar, säger Ulf S. Gustafsson , vd för Bygg- och järnhandlarna och kommenterar att den lilla nedgången för Bygg- och järnindex var väntad.

Uppåt hittills i år
Juliförsäljningen ökade med 0,7 procent avseende totalt butiksinnehav, men minskade med 0,6 procent avseende jämförbara enheter och jämfört med juli 2013.
Hittills i år har försäljningen ökat med 6,9 procent avseende totalt butiksinnehav respektive 6,3 procent avseende jämförbara enheter, jämfört med samma period föregående år.

Lägst i norra
Endast en region, Mellansverige, uppvisade positiv tillväxt avseende jämförbara enheter under juli månad.
Norra Sverige uppvisade den svagaste tillväxten av alla regioner, både avseende totalt butiksinnehav och jämförbara enheter.
– Det skall nu bli spännande och se vad hösten har att erbjuda oss försäljningsmässigt nu när vi dessutom skalljämföra oss med de riktigt finna siffror vi hade förra årets höst, avslutar Ulf S. Gustafsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067