23948sdkhjf

Rejält upp för bygg och järn

I juni ökade försäljningen för Bygg- och järnhandlarna med nästan åtta procent i jämförbara butiker. Och juniförsäljning speglar väl branschens försäljningsutveckling för hela första halvåret.
I juni ökade branschen sin försäljning med 8,9 procent avseende totalt butiksinnehav respektive med 7,6 procent på jämförbara enheter - allt jämfört med juni 2013.
Efter vad som branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna beskriver som en ”tillfällig” svacka, i maj, fick bygg- och järnhandeln ny fart under juni månad.
– Glädjande att nedgången i maj snabbt vändes till en uppgång. Jag är dock orolig för att julisiffrorna kommer att visa på en nedgång i juli, säger Ulf S. Gustafsson , vd för Bygg- och järnhandlarna som fruktar att det fina sommarvädret inte gynnat hans bransch.

Bra i hela landet
Samtliga fem regioner uppvisade positiv tillväxt under juni månad i såväl jämförbara enheter som avseende totalt butiksinnehav. Starkast försäljningstillväxt i jämförbara enheter uppvisades i norra
respektive västra Sverige där försäljningen ökade med tvåsiffriga tillväxttal.
Den svagaste tillväxttakten på jämförbara enheter noterades i Stockholm, dock alltjämt med en god ökningstakt.

Rejält plus på halvåret
Under första halvåret i år har försäljningen ökat med 8,0 procent på totalt butiksinnehav respektive 7,5 procent avseende jämförbara enheter, jämfört med samma period föregående år.
Sett till första halvåret i år har Mellansverige uppvisat starkast tillväxt. Även västra Sverige, Stockholm och norra Sverige har uppvisat en stark tillväxt under årets första sex månader. Svagast försäljningstillväxt hittills i år uppvisar södra delarna av landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063