23948sdkhjf

Försiktig säljökning för mode i juni

– Trots att kalendereffekten gjorde det svårt att öka, lyckades dock både kläder och skor att kravla sig över 0-strecket, konstaterar Svensk Handels Stils branschordförande Mikael Sandström i en kommentar till modehandelns säljsiffrar för juni.
Senaste Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med försiktiga 0,1 procent jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning om 0,6 procent.

Sett till utvecklingen hittills i år, januari-juni, har försäljningen av kläder ökat med 0,2 procent. Skoförsäljningen har ökat med 4,7 procent.

E-handeln rejält upp i juni

Försäljningen av kläder som säljs via e-handel, mätt i löpande priser, ökat med 7,1 procent jämfört med samma månad förra året. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-juni, har dock försäljningen av kläder via nätet minskat med 2,0 procent.

– E-handeln hade en bra månad bakom sig med en mycket god ökning på dryga sju procent. När vi nu går till halvtidsvila i dessa fotbollstider kan vi summera ihop första halvåret: kläder har ett litet plus på 0,2 procent medan skor har gått lysande med en ökning på 4,7 procent, säger Mikael Sandström.

MODEHANDELN I JUNI

Juni Ackumulerat jan-juni

Butiker – kläder 0,1 % 0,2 %

skor 0,6 % 4,7%

E-handel

– kläder 7,1% - 0,2 %

Källa: Stilindex från Svensk Handel Stil
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095