23948sdkhjf

Sarenza ökar i Sverige

Skosajten Sarenza har fått en bra Sverigestart. Och vd ser en stor outnyttjad potential i svenska skokunder online.
Under 2013 ökade den internationella skosajten Sarenza sin försäljning med 15 procent på alla sina marknader. Den totala försäljningen uppgick därmed till 150 miljoner euro, vilket enligt skoföretagets ledning gör den till Europas största skosajt online med sina tre miljoner kunder.

I Sverige finns skoföretaget sedan ett och halvt år tillbaka. Och nyligen lanserade man sig i ytterligare två länder, Belgien och Kroatien, och finns därmed representerad i totalt 26 länder.

–Vi vet att svenska konsumenter är mogna när det gäller shopping på nätet, men vår senaste europeiska undersökning visar att bara 41 procent av svenskarna har handlat skor online. Det tyder på att det finns en stor potential här som vi vill ta vara på, säger Stéphane Treppoz , vd på Sarenza.

Svenska män handlar minst

Vanan att handla skor på nätet skiljer sig runt om i Europa, och Sarenza har låtit göra en egen undersökning om detta. Svenska män är de som handlar minst skor på nätet jämfört med de sex andra europeiska länderna som ingår i en undersökningen Danmark, Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen och Spanien.

Bara 29 procent av svenska män har handlat skor på nätet minst en gång, jämfört med den genomsnittliga europeiska siffran på 40 procent.

7 av 10 använder datorn

Att göra sina inköp via datorn är fortfarande vanligast i Sverige. 7 av 10 använder datorn, men shopping via mobilen och surfplattan ökar kraftigt. Idag handlar 11 procent av svenskarna via mobilen respektive surfplattan.

Säkerhet och gratis frakt viktigast

När konsumenter handlar online är säkra betalningsmetoder, gratis frakt samt gratis retur om varorna inte passar viktigast. Svenskarna är minst känsliga för företagets rykte jämfört med resten av Europa.

Bara en fjärdedel tycker att ryktet är viktigt, jämfört med exempelvis italienska konsumenter, där 43 procent tycker att ryktet är väldigt viktigt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078