23948sdkhjf

Osäkert när Polarn och pyret blir lönsamt

RNB:s rörelseresultat för det tredje kvartalet tyngdes av Polarn och pyrets tre nya butiker i Holland. Ett vändningsarbete för affärsområdet pågår och det är osäkert när Polarn och pyret väntas börja visa lönsamhet.



Det skriver vd Magnus Håkansson i torsdagens delårsrapport.


– Ett detaljerat vändningsarbete pågår och förväntas bära frukt successivt under nästa verksamhetsår, även om lönsamhet inte med säkerhet nås förrän ännu längre fram i tiden. Detta skall uppnås genom att frigöra resurser genom en effektivisering av verksamheten som sedan investeras i en ökad marknadsbearbetning, skriver vd:n.


För det tredje kvartalet redovisade Polarn och pyret en försäljning på 125 miljoner kronor (111) och ett rörelseresultat på -7 miljoner kronor (-1). Den jämförbara försäljningen steg med 3,4 procent under perioden.


Resultatet i Sverige var stabilt jämfört med föregående år, samtidigt som den nyförvärvade verksamheten i Norge under kvartalet inte redovisade ett positivt rörelseresultat. Den norska verksamheten bidrog dock positivt till resultatet i maj, jämfört med föregående år. Den holländska verksamheten visade en marginell resultatförbättring i kvartalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062