Urban Deli till Mood Stockholm
Stockholmska matföretaget Urban Deli växer. Imorgon öppnar liten butik i Mood med färdigmat och smörgåsar för hungriga cityjobbare. Snart är det dags för ytterligare en öppning.
Urban Deli vänder på begreppen och kallar Moodetableringen för ”pop-in”. Här ska säljas smörgåsar, juicer, smoothies, bröd från eget bageri och hämt-mat. Inför helgen sätter kocken samman det så kallade ”helgtipset”, en färdiglagad middag för två som kan förbokas och hämtas upp på vägen hem. Här kommer också företag i närheten att kunna göra större beställningar av frukostar och luncher.
– Det ska vara enkelt att snabbt svänga förbi och köpa med sig god mat som passar både till lunch och middag, säger Jesper Weidlitz , Urban Delis vd.
Färdiglagad mat
Sedan starten på Nytorget i Stockholm 2009 har Urban Deli växt. Deras kombination av matbutik, stor färskvaruavdelning och restaurang i saluhallsmiljö blev snabbt populär hos Söderbor och andra Stockholmare. Urban deli var också först ut med landets första surdegs-hotell.
I mars förra året öppnades ett större, 850 kvadratmeter, motsvarande etablissemang i Sickla strax öster om Stockholm - en externhandelsplats med ett stort antal butiker. I samband med öppningen sjösattes också Urban Delis Matlabbet som står för färdiglagad mat ”i restaurangklass”. Det är också från Sickla som färdigrätterna som säljs i Mood kommer.
Också personalmat
I sommar är det smygpremiär för Urban delis nästa projekt, det största hittills. 2 200 kvadratmeter, i Skandiahuset på Sveavägen i Stockholm i Diligentias ombyggda fastighet.
I ett första steg ska Urban Deli driva receptionen med kafé och enklare mat för alla som jobbar i huset. I början på nästa år öppnas upp för allmänheten med restaurang, saluhall, matbutik och takbar.