23948sdkhjf

Gina tricot får ny majoritetsägare

Nordic capital förvärvar majoriteten av svenska modekedjan Gina tricot av de nuvarande ägarna, och går samtidigt in med nytt kapital. Moderäven Paul Frankenius sällar sig också till ägarskaran.
Samtidigt som Nordic capital går in och, tillsammans med övriga delägare, tillför nytt kapital gör också Paul Frankenius entré. Med lång erfarenhet som investerare och från ledande positioner i modeföretag, kommer han in i Gina tricot som minoritetsinvesterare tillsammans med Nordic capital.
- Vi är imponerade av Jörgen och Annette Appelqvists visionära arbete med att bygga upp Gina tricot till en nischad modekedja som alltid ger sina kunder de senaste trenderna. Nordic capital ser fram emot att fortsätta att stödja företagets utveckling tillsammans med familjen. Fokus blir att återupprätta en solid plattform för att därefter ytterligare stärka den organiska tillväxten, inklusive fortsatt utveckling av Gina tricots e-handelserbjudande, säger Michael Haaning , rådgivare till Nordic capitals fonder.

Familjen Appelqvist kvar

Grundarfamiljen Appelqvist fortsätter att vara en betydande delägare.
– Nordic capital kan bidra med både de finansiella resurser och den industriella erfarenhet som krävs för att stödja den tillväxt och en ny utveckling för Gina tricot, säger Jörgen Appelqvist, som tillsammans med sin fru Anette och parets två barn grundade kedjan 1997.

Utmanade marknad
Gina tricot har sedan starten vuxit till en internationell kedja med 180 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland och onlineförsäljning i 28 europeiska länder.
Men under senare år har dock Gina tricot drabbats av minskade intäkter. Förra året minskade försäljningen och bolaget gjorde en förlust på 132 miljoner efter skatt.

Nya möjligheter
Med Nordic capital som ny ägare och med tillgång till kapital och en gedigen erfarenhet inom detaljhandeln, finns nya möjligheter för att vända trenden.
I samband med att Nordic capital blir majoritetsägare har ägarna kommit överens om att Göran Bille , idag vd på Lindex, tar över som vd för Gina Tricot.

Läs också: Göran Bille är ny vd för Gina Tricot

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063