23948sdkhjf

Fler samarbeten hos Ikea

Samarbeten med Ilse Crawford, modeföretaget Acne, Ingegerd Råman, gatukonstnärer och många fler. Nu satsar möbeljätten ikea mer på designsamarbeten och fler tillfälliga kollektioner.
I de tillfälliga kollektionerna samarbetar Ikeas formgivningsteam med externa formgivare och konstnärer, bland annat för att utforska nya material och produktionsmetoder.

– Vi vill ständigt förnya oss, vara innovativa och erbjuda våra kunder variation. Tidigare har Ikea lanserat en till två nya kollektioner per år, men fortsättningsvis kommer vi att erbjuda över tio nya
designkollektioner årligen, säger designchef Marcus Engman .

Resultatet av samarbeten med bland annat glasformgivaren Ingegerd Råman , Acna R&D och Ilse Crawford , från Studioilse i London, kommer att finnas till försäljning hos Ikea under 2015-2016.

– Vi har inlett ett samarbete för att utforska och tänja gränserna för hur Ikea tillverkar produkter och använder material. Med inställningen ”cool head, warm heart” vill vi säkerställa att det rationella och emotionella arbetar tillsammans, säger Ilse Crawford.

Fler kollektioner på Ikea är under utveckling, bland annat ett samarbete med gatukonstnärer från olika delar av världen, möbler tillverkade helt i naturmaterial och en kollektion som på ett innovativt sätt förenar teknik med inredning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062