23948sdkhjf

Svenskar tänker shoppa i sommar

Köpsuget ökar och var tredje konsument räknar med att öka sin konsumtion i sommar.
Svensk Handels konsumentindex visar att butikerna kan hoppas på bra försäljning i sommar. En tredjedel av svenskarna tror att de kommer att öka sin konsumtion under de kommande tre månaderna, endast 12 procent tror att den kommer att minska.

Sammantaget gör det att indexet över hushållens konsumtionsförväntningar stiger till +20, från +10 vid den förra mätningen i april.

– Hushållen planerar att drar ned på sparandet under sommaren och prioriterar istället mer tjänster såsom upplevelser, resor och restaurangbesök, kommenterar Magnus Kroon på Svensk Handel.

Det är utlandsresor, sommarstugan och andra utgifter inom kategorin semester, som väntas stiga mest under sommarmånaderna. Även upplevelser, liksom utgifterna för mat och dryck, prioriteras.

– Svenskarna shoppar annorlunda på sommaren. Vi styrs mer av lust och njutning och lägger pengar på sådant som gör semestern till en avkopplande och minnesvärd tid. När konsumtionen skiftar fokus gäller för handeln att hänga med och fånga upp den starka köpkraft som finns, säger Magnus Kroon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065