23948sdkhjf

Färre konkurser i handeln

Företagskonkurserna minskade med 11 procent under maj. I detaljhandeln sjönk antalet konkurser ännu mer.
Antalet företagskonkurser minskade med 11 procent under maj månad. Totalt gick 618 företag i konkurs, att jämföra med 694 under samma månad föregående år. Det visar statistik från UC.
– Även om återhämtningen på den internationella marknaden går trögt på sina håll så är den inhemska efterfrågan fortsatt stark och bär den svenska ekonomin på sina axlar. Många företag har ett stabilt kassaflöde och en bra lönsamhet, vilket avspeglar sig i konkursutvecklingen. Hittills har konkurserna minskat med 10 procent under 2014 och när det gäller enskilda näringsverksamheter är minskningen hela 44 procent sedan årets början, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh .

Inom detaljhandeln har konkurserna minskat med 28 procent under maj.

– Försäljningen inom detaljhandeln är en indikator på hushållens benägenhet att konsumera, och branschen har genom god likviditet uppvisat vikande antal konkurser under en period. Den senaste statistiken från Detaljhandelsindex visar också att detaljhandeln går väldigt starkt, och det gäller även sällanköpsvaruhandeln, säger Roland Sigbladh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078