23948sdkhjf

Kortinlösen får ny ägare

SEB säljer kortinlösenverksamhet Euroline AB till Nordic Capital.
SEB är en stor aktör inom företagskort i Norden med närmare fyra miljoner kort utgivna under varumärken som Eurocard, MasterCard, Visa och Diners Club. Vidare bedriver SEB inlösenverksamhet i kortinlösenbolaget Euroline AB. Nu har SEB träffat avtal om försäljning av Euroline AB till Nordic Capital för 2,2 miljarder kronor på skuldfri basis.

Euroline har en stark marknadsposition inom framförallt e-handel och reseverksamhet och tillhandahåller inlösentjänster till SEB:s företagskunder motsvarande affärsvolymer om cirka 100 miljarder kronor och över 200 miljoner transaktioner per år. I samband med försäljningen av Euroline etablerar SEB ett samarbete med Nordic Capital vad gäller kortinlösen.

- Vi har de senaste åren fokuserat bankens verksamhet inom våra kärnområden och där vi kan skapa störst långsiktigt värde för våra kunder. Regelverksförändringar och en snabb utveckling vad gäller tekniska lösningar innebär att kortinlösenverksamhet framöver kräver såväl stor skala som stora investeringar i teknologi. Försäljningen av Euroline är ett exempel på att vi är med och verkar för en bättre finansiell infrastruktur som gagnar kunderna. Nordic Capital har en god historik av att utveckla bolag i sektorn och med dem som ägare kommer Euroline att kunna erbjuda våra företagskunder än bättre inlösenlösningar och geografisk täckning, säger SEB:s koncernchef och vd Annika Falkengren i ett pressmeddelande.
Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2014 under förutsättning att nödvändiga tillstånd har erhållits.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062