23948sdkhjf

Elonhandlare satsar i Framnäs

En ny butik, men med anor från den tiden då elen kom till Lidköping. I morgon öppnar Anette Fransson en 500 kvadratmeter stor Elonbutik i Framnäs köpcentrum
– Grunden till vår butik kom samtidigt som elen kom till stan, för 106 år sedan, berättar Anette Fransson som imorgon öppnar butik i Framnäs köpcentrum.

Butiken är en del av klassisk företagshistoria. För 106 år sedan grundades Lidköpings El & Gasverk. Där började Anette Franssons far så småningom arbeta.

1983 övertog föräldrarna butiken och sen tio år äger och driver Anette Fransson butiken som nu byter läge och flyttar in i Framnäs köpcentrum.

Bra kundflöde

Med sina 500 kvadratmeter är den nya butiken nästan dubbelt så stor som den tidigare och ligger i ett butiksläge med bra kundflöde. Vägg i vägg ligger kundmagneter som Ica, Willys, Babyproffsen och Dressmann.

– Vi tror verkligen på vår nya butik och på dess läge. Det känns fantastiskt att öppna butiken i ett riktigt bra shoppingområde där vi har grannar som ger draghjälp åt varandra, säger Anette Fransson.

Inredningshjälp

Butiken, som nu också börjar med söndagsöppet, har sin tyngdpunkt i sortimentet vitvaror och belysning. De senaste åren har efterfrågan på inrednings- och ljussättningshjälp ökat och det är något som Anette Fransson har tagit fasta på.

– Vitvaror är tyngden i vår försäljning, men med ljussättning och inredningshjälp kan vi erbjuda en helhetslösning. Vi har inredare i vår personal som ofta kan få kunderna att tänka nytt. För att få en inspirerande miljö i vår butik är alla inbyggnadsprodukter placerade i inredning från ett lokalt kökssnickeri.

Butiken, som nu har nyanställt en person och därmed har sex personer i personalen, ökar också tillgängligheten för proffskunderna och öppnar sin Proffsbutik. Det är en butik i butiken där kunder från fastighetsägare och kommun kan komma på tider som passar dem.

Tredjedels marknadsandel

Elons ledning beskriver sig som ”landets största vitvarukedja” och ”Sveriges största fria fackhandelskedja för vitvaror” med runt 180 butiker och med en omsättning 2012 på cirka 2,5 miljarder kronor. Elon beräknas ha en marknadsandel i Sverige på mellan 25 - 30 procent.

Elon ingår tillsammans med Elkedjan i Elon elkedjan logistic, inköps- och logistikkoncern för vitvaror.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094