23948sdkhjf

Lidl går över till fairtrademärkta rosor

Efter enträget arbete med att hitta rosor av rätt kvalitet väljer Lidl nu att helt satsa på fairtrademärkta rosor från Kenya.
Lidl Sverige har sedan 2012 sålt Fairtrade-märkta rosor. I höstas testade Lidl att under fem veckor enbart sälja Fairtrade-märkta rosor i alla sina butiker. Utmaningen då var att efterfrågan från kunderna var låg och kvaliteten på rosorna varierade.

Under det senaste halvåret har Lidl tillsammans med sin leverantör arbetat med att höja kvaliteten och nu är man så nöjd att man väljer att satsa helhjärtat på att bara sälja Fairtrade-märkta rosor från Kenya. Det gäller buketter om 10 rosor som är 40 cm eller 50 cm långa och ambitionen är att de Fairtrademärkta rosorna ska finnas till försäljning alla dagar i veckan.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan erbjuda våra kunder Fairtrade-märkta rosor alla dagar i veckan. Inom kort kommer vi också erbjuda en Fairtrade-märkt blandbukett där alla blommor är Fairtrademärkta. Vi ser detta som en naturligt steg i vårt hållbarhetsarbete, säger Kristoffer Möller , ansvarig inköpare för frukt och grönt inklusive blommor, på Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

Företaget skriver att de undet det senaste året har ökat sortimentet av Fairtrade-märkta, ekologiska varor och att de även satsat på MSC-miljömärkt fisk.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan det senaste halvåret både på Fairtrade-märkt och ekologiskt. Jag har själv besökt flera av plantagerna i Kenya och jag vet av egen erfarenhet att Fairtrade åstadkommer verklig förändring hos odlarna och deras familjer, säger Katarina Rosenqvist , CSR-ansvarig, på Lidl Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062