23948sdkhjf

Bra kvartal för IC companys

Tiger och Peak performances moderbolag IC company, visade både försäljnings- och resultatökning under det senaste kvartalet.



Den danska modekedjan IC companys, som bland annat har varumärkena Tiger, Marlene Birger och Peak performance, stiger på Köpenhamnsbörsen efter rapporten för räkenskapsårets tredje kvartal.


För det tredje kvartalet redovisade IC companys en försäljning på 716 miljoner danska kronor, upp från 667 miljoner motsvarande period i fjol. Resultat före skatt steg till 86,6 miljoner (66,3).


I en kommentar till Ritzau Finans sade vd Mads Ryder att bolaget ska satsa mer på befintliga marknader, efter avyttringen av en rad varumärket i mellansegmentet till DK company.


– Vi ska gå djupare in på marknader där vi redan finns. Det kan vara att öppna fler butiker eller etablera en bättre försäljningsuppsättning på en befintlig marknad, kommenterade vd:n.


Han nämner bland annat Storbritannien och Tyskland som marknader IC companys vill växa på. Vidare sade Mads Ryder att den varma vinter och ett par misstag från IC companys själva är orsaken till att detaljhandelsförsäljningen inom segmentet Premium outdoor, där varumärket Peak performance ingår, inte varit tillfredställande.


För helåret 2013/2014 upprepar bolaget sina prognoser om en om en omsättning på 2.560-2.580 miljoner danska kronor (2.423) och ett ebit-resultat på 195-215 miljoner (194).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062