23948sdkhjf

Hemelektronikjättar går ihop

UPPDATERAD: De brittiska hemelektronikjättarna Dixons Retail och Carphone Warehouse Group meddelade på torsdagen att de enats om en fusion. Elgiganten, som ägs av Dixons, ser positivt på affären.
Tillsammans bildar de två brittiska bolagen en koncern vid namn Dixons Carphone, som värderas till mer än 40 miljarder kronor och har en försäljning på över 130 miljarder. Företagen spår att fusionen kan bidra med kostnadssynergier om åtminstone 80 miljoner pund, cirka 900 miljoner kronor, årligen från saker som gemensamma inköp. Carphone backade 3,1 procent medan Dixon gick ned 4,7 procent på beskedet.


Dixons är ägare till Elgiganten, och Carphone Warehouse är ägare till Phone House.

Från Elgigantens sida ser man positivt på affären.

– En sammanslagning av Carphone Wearehouse och Dixons skulle innebära en stor uppsida för oss. Phonehouse har 110 butiker i Sverige som ligger bra belägna i köpcentrum och på huvudgator. Telekom är en viktig kategori där vi ständigt söker nya möjligheter som kan generera växt och en fusion skulle ge oss otroliga möjligheter för en markant ökning av våra marknadsandelar, men det är viktigt att komma ihåg att det är mycket formalia som ska komma på plats, säger Niclas Eriksson , vd för Elgiganten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063