23948sdkhjf

Falska presentkort i handeln

Paus presentkort, som utfärdar Rikspresentkort, och Svensk Handel varnar för att falska presentkort har påträffats i handeln.
Ett omfattande presentkortsbedrägeri har inträffat i Stockholmsområdet. Bedragare har sedan i början av maj lyckats prångla ut falska Rikspresentkort, som har lösts in i flera butiker.

Presentkorten är mycket välgjorda och svåra att skilja från de äkta. Rikspresentkort utfärdas av Paus Presentkort. Bolaget har beslutat att tillfälligt stoppa försäljningen av alla sina presentkortstyper.

Polisen har gripit ett flertal personer i samband bedrägerierna. De Rikspresentkort som förfalskats har tre namnteckningar på framsidan. Paus presentkort har skickat ut ytterligare information till de företag som tar emot Rikspresentkortet med information om hur förfalskningarna ser ut och hur butikerna ska hantera situationen.

Paus presentkort uppmanar innehavare av Rikspresentkort att inte använda dem i handeln. Innehavarna bör istället skicka in presentkorten till Paus Presentkort för att byta ut dem mot nyare, säkrare presentkort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079