23948sdkhjf

Kläder och skor minskade i april

Försäljningen av kläder minskade med 3,8 procent och skor med 0,7 procent i april. Men försäljningssiffrorna mäts mot en mycket stark månad förra året.
Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 3,8 procent jämfört med samma månad förra året. Försäljningen i skobutikerna minskade med 0,7 procent. Det visar Stilindex från Svensk Handel Stil.

– Skohandelns svaga minskning får ändå ses som ett styrkebesked när april förra året var så stark som plus 16,5 procent, säger Mikael Sandström , branschordförande för Svensk Handel Stil. Kläder hade också en relativt stark jämförelsemånad med en aprilökning förra året på 4,3 procent.

Hittills i år, januari-april, har försäljningen av kläder minskat med 1,0 procent. Skoförsäljningen har ökat med 7,1 procent.

Försäljningen av kläder som säljs via e-handel, mätt i löpande priser, minskade med 8,1 procent jämfört med samma månad förra året. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-april, har försäljningen av kläder via nätet minskat med 2,1 procent.

– Internetaktörer uppger att även de hade en stark tillväxt i april förra året som förklarar den dåliga utvecklingen för årets april, avslutar Mikael Sandström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453