23948sdkhjf

Tidig vår sätter fart på handeln

Byggvaror och trädgårdsprodukter säljer mycket bra denna tidiga vår. I år är våren en månad tidigare än förra året vilket ger tvåsiffriga ökningstal jämfört med mars-april 2013.
Försäljningen i bygg- och järnhandeln ökade med 20,2 procent avseende totalt butiksinnehav och med 19,4 procent avseende jämförbara enheter under mars 2014 jämfört med samma period i fjol.
Hittills i år har försäljningen ökat med 11,4 procent avseende totalt butiksinnehav och med 10,8 procent avseende jämförbara enheter.
De två försäljningsmässigt största produktkategorierna i mars var byggmaterial och interiör- och snickerivaror. Tillsammans stod dessa produktkategorier för närmare 30 procent av den totala försäljningen.

Bygg och trädgårdskedjan Bauhaus rapporterar en kraftig försäljningsökning enligt di.se
Under första kvartalet i år ökade varuhusets försäljning med nästan 40 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Vädret är en starkt bidragande faktor.

- Grillen är det som startar absolut först, så fort den första solen kommer vill folk grilla. Därefter kommer trallen, folk börjar bygga på sina uteplatser, och därefter kommer trädgårdsmöblerna", säger , säger Bauhaus informations- och marknadschef Johan Saxne .

Rena trädgårdshandlare rapporterar också en mycket god start på säsongen:
– Jag har varit i branschen sedan början på 90-talet och i år är nog det extremaste jag upplevt, säger Johnny Holmberg , vd för Bo Grönt som samlar 57 fristående handlare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063