23948sdkhjf

Bra vinter för bygg- och järnhandeln

Försäljningen i järn- och bygghandeln ökade under mars med 20 procent, jämfört med en svag mars under fjolåret. Den varma vintern har varit positiv för branschen.
Försäljningen i Bygg- och järnindex ökade med 20,2 procent avseende totalt butiksinnehav och med 19,4 procent avseende jämförbara enheter under mars 2014 jämfört med samma period föregående år.

Hittills i år har försäljningen i riket ökat med 11,4 procent avseende totalt butiksinnehav och med 10,8 procent avseende jämförbara enheter.

– Viktigt dock att man i jämförelsen med 2013 tar i beaktande att det då rörde sig om väldigt svaga siffror och att vi varit gynnade av den varma vintern, säger Ulf S. Gustafsson , vd i branschorganisationen Bygg och järnhandlarna.

De två försäljningsmässigt största produktkategorierna i mars var Byggmaterial och Interiör- och snickerivaror. Tillsammans stod dessa produktkategorier för närmare 30 procent av den totala försäljningen. Kategoriernas försäljning ökade med 23,9 respektive 12,1 procent.

Försäljningen i produktkategorierna Träprodukter och Inredningsmaterial och färg ökade med 46,5 respektive 4,7 procent under mars.

– Vi går nu in i en för branschen oerhört intensiv period. Vi hoppas naturligtvis att trenden fortsätter. Vi märker att konsumenternas tilltro till den ekonomiska utvecklingen har stärkts och det gynnar naturligtvis oss även i tider då det är låg omsättning avseende bostadsbyten och när nybyggnationen fortfarande är på relativt låg nivå, avslutar Ulf S. Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063