23948sdkhjf

Vinhandlare stänger efter polisrazzia

Nätvinhandeln handlavin.se läggs ner. Enligt ägaren Peder Molin har verksamheten varit fullt laglig, men efter polistillslaget den 19 mars väljer han ändå att avveckla näthandeln.
Efter att nätbutiken handlavin.se fått påhälsning av polisen för några veckor sedan läggs butiken ner, skriver E-handel.se

Vid tillslaget tog polisen vin i beslag och åklagaren har inlett en förundersökning mot ägaren Peder Molin.

Senast den 20 maj kommer han att få reda på om åtal väcks för olaglig försäljning av alkohol, ett brott som på straffskalan kan ge 6 månader och upp till 6 års fängelse. Det trots att han enligt egen uppgift har haft alla tillstånd från myndigheterna.

Handlavin.se har förmedlat ekologiska viner från småskaliga vingårdar i Österrike. I ett pressmeddelande förklarar Peder Molin läget:
"Det är med stor sorg jag skriver detta. Vi har idag valt att begära ut alkoholskattedeklarationerna i förtid från Skatteverket och betala den sista alkoholskatten. Vi väljer även att betala alkoholskatt för de vinlådor som polisen har tagit i beslag från kunder i Sverige. Vi avslutar därefter vår registrering för punktskatt och handlavin.se är ett minne blott. "

Peder Molin påpekar att såväl konsumenter som är intresserade av kvalitetsviner som de små vingårdarna är förlorare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093