23948sdkhjf

Ica gruppen säljer Kjell & Company

Nu säljer Ica gruppen sin 50-procentiga ägarandel i Kjell & Company till FSN Capital för 630 miljoner kronor. Avyttringen bedöms medföra en reavinst om cirka 440 miljoner kronor för Ica gruppen.
Ica gruppen skriver i ett pressmeddelande att de har tecknat avtal med FSN Capital om att sälja sin 50-procentiga ägarandel i Kjell & Company för 630 miljoner kronor kontant. Reavinsten bedöms uppgå till ca 440 miljoner och kommer att redovisas under andra kvartalet 2014.

–Avyttringen av Kjell & Company följer den plan som vi presenterade i november förra året och som innebär att vi fokuserar vårt non-food-erbjudande. Det är en bra tidpunkt för ägarskifte i Kjell & Company, säger Ica gruppens vd Per Strömberg.

Ica gruppen gjorde under fjolåret en utvärdering av portföljbolagen parallellt med att en ny non-food-strategi för koncernen togs fram. Som ett resultat av utvärderingen beslutades om att inleda en avyttringsprocess av Kjell & Company. I bokslutskommunikén för 2013 redovisas innehavet i Kjell & Company i posten tillgångar till försäljning.

Ica gruppen, tidigare Hakon Invest, har varit ägare i Kjell & Company sedan 2006, då 50 procent av bolaget förvärvades av grundarna. Sedan investeringen gjordes har Kjell & Company vuxit från 15 butiker med 255 miljoner kronor i årlig omsättning till 74 butiker med 931 miljoner kronor i omsättning under 2013.

Övriga aktieägare säljer i samband med transaktionen aktier i Kjell & Company till samma villkor som Ica gruppen. Grundarna kommer att kvarstå som betydande ägare i bolaget.

Avyttringen, som är villkorad av konkurrensverkets godkännande, beräknas slutföras under andra kvartalet 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063