23948sdkhjf

Kappahl överträffar förväntningarna

Med ett positivt rörelseresultat och ett resultat före skatt på bara minus 5 miljoner, överträffar klädkedjan Kappahl analytikernas förväntningar för andra kvartalet.
– På en fortsatt tuff marknad har Kappahl arbetat vidare för att stärka nyckeltalen. För kvartalet redovisar vi ett förbättrat rörelseresultat med 39 miljoner kronor mot föregående år, bruttomarginalen är högre och vi har en god kostnadskontroll, kommenterar Johan Åberg , vd och koncernchef, klädkedjans andra kvartal.

Han beskriver kvartalet december-januari som en varm vinter med trög handel och kampanjer kring julhandeln. Som framgångar lyfter han fram bassortimentet, träningskollektionen och kedjans egen underklädeskollektion som anknyter till boksuccén Fifty shades of grey. Efter en förnyelsen i herrsortimentet, har detta blivit mer lönsamt.

Jämförbar försäljning upp

Klädkedjans nettoomsättning minskade under kvartalet med tre procent och uppgick till 1 114 miljoner kronor under perioden december-februari. Valutaeffekter kopplade till den norska kronan och tolv färre butiker förklarar minskningen.

Samtidigt steg kedjans jämförbara försäljning med 0,2 procent.

Rörelseresultatet i andra kvartalet blev 3 miljoner kronor, vilket kan jämföras med motsvarande kvartal för ett år sedan som visade en förlust på 36 miljoner. Resultatet före skatt landade på -5 miljoner kronor för det andra kvartalet.

Nära 50 polska butiker

Under tremånadersperioden stängdes tio butiker och inga nya öppnades. I slutet av februari var antalet butiker 379 stycken i Sverige (165), Norge (103), Finland (64) och Polen (47).

Kedjan, som är noterad på Stockholmsbörsen, har också en nätbutik för svenska kunder. Verksamheten i Tjeckien är helt avvecklad sedan sista december förra året.

KAPPAHL I SIFFROR

December-februari 2013/2014, miljoner kronor

Nettoomsättning: 1 114 (1148)

Rörelseresultat: 3 (-36)

Resultat efter finansiella poster: -5 (-53)

September-februari 2013/2014, miljoner kronor

Nettoomsättning: 2 357 (2 393)

Rörelseresultat:: 102 (145)

Resultat efter finansiella poster: 82 (85)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079