23948sdkhjf

Brothers går svagare än planerat

RNB:s resultat för det andra kvartalet - rörelseresultatet blev 2 miljoner kronor efter en 5,5-procentig omsättningsminskning i kvarvarande verksamhet - fördelar sig ojämnt mellan dotterbolagen, där Brothers går svagare än planerat.
Det framgår av vd Magnus Håkanssons kommentar i halvårsrapporten. Det andra kvartalet omfattar december till februari i RNB:s brutna räkenskapsår.

– Resultatutvecklingen för Polarn o Pyret belastas av ett svagt resultat för de tre nya butikerna i Holland. Vad gäller Polarn o Pyrets verksamhet i Norge ligger resultatet i stort sett i linje med det resultat som master franchisetagaren hade föregående år avseende perioden december till februari, men detta resultat bidrar negativt i vår jämförelse med föregående år, skriver han.

Resultatet för Polarn o Pyret i Sverige utvecklas väl, men konceptet Brothers går sämre än planerat både vad gäller försäljning och resultat, uppger Magnus Håkansson vidare.

– Fokus ligger nu på att med kraft genomföra den etablerade vändningsplanen för Brothers. Mycket i planen handlar om att höja driftseffektiviteten samt att få fokus på volymkategorierna i sortimentet. Vi ser en tydligt positiv utveckling på stora delar av vårsortimentet, men en hel del arbete återstår med att förbättra koordinationen mellan kategorierna samt mellan externt och internt sortiment, skriver Magnus Håkansson.

Han nämner därtill att utvecklingen för varuhuskonceptet Departments and stores var fortsatt stabil under kvartalet. Marsförsäljningen har totalt sett utvecklats positivt, enligt Magnus Håkansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078