23948sdkhjf

Ink club blir digitalt varuhus

Företaget startade som en bläckleverantör till konsumenter. På den tiden gjordes mycket utskrifter i hemmen. Nu är målet att bli ett digitalt varuhus där företag och konsumenter kan handla alla typer av förbrukningsvaror. Det inarbetade namnet Ink club behålls dock.
I dag, måndag lanserar Ink club en helt ny e-handelsplattform.

– Det viktiga är inte tekniken, utan att lanseringen innebär en förflyttning av varumärket, säger Ink clubs vd Fredrik Brandt till Dagens Handel.

Ink club har tidigare haft flera fristående butiker för olika produktområden, med de olika produktområdena har sedan länge haft en gemensam kassa.

Nu går Ink club ett steg längre, lägger ner alla de olika klubbarna och lägger dem som kategorier i ett digitalt varuhus för alla typer av kontorsprodukter.

Ursprungsidén var att sälja bläck till konsumenter. I dag sjunker försäljningen av bläck. Smartphonens intåg gör att behovet av utskrifter minskar eftersom kartor, produktblad och adresser numera är tillgängliga i telefonen.

Företagskunder blir fler

Dessutom har allt fler företag upptäckt Ink club. I dag utgör företagen 35 procent av kunderna, och det är en kategori som växer.

– Den förändring vi gör är driven av kundernas önskemål. Vi har helt enkelt frågat dem vilka produkter de skulle vilja köpa när de ändå är inne och handlar, säger Fredrik Brandt.

Kontorsmaterial är sällanköpsprodukter som det inte är speciellt kul att handla.

Fredrik Brandt berättar att Ink club har 4 miljoner kunder i Sverige som går in ett par gånger om året.

- Vi vill få de kunder vi har att gå in varje månad i stället för varje halvår. Därför breddar vi sortimentet till att omfatta allt som företagare behöver. Inom kort kommer vi att ha allt från bläckpatroner till kaffe.

Mycket möda läggs också ner på att presentera ett utbud som är relevant för varje kund.

­ Visionen är att Ink club ska vara förstaval för förbrukningsartiklar i alla våra målgrupper, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094