23948sdkhjf

Stadium öppnar i Hamburg

I höst öppnar Stadium sin första butik utanför Norden - i centrala Hamburg.
– Det har varit ett tufft år i sportbranschen men i motsats till de flesta av våra konkurrenter har det gått bra för oss. Vi är finansiellt starka och fortsätter växa samt förbättra vår lönsamhet. Efter en utförlig analys har vi identifierat en ledig position och tar i höst klivet in i Hamburg med öppnandet av en riktig flaggskeppsbutik och ambitionen att öppna ytterligare butiker i regionen, säger Gustaf Öhrn , vd på Stadium.

Sportkedjan ökade 2012/2013 sin omsättning med 213 miljoner och landade totalt på 6,1 miljarder kronor. Under samma period förbättrades resultatet med 27 procent till 200 miljoner.

Mitt i Hamburg

Butiken i Hamburg öppnar i höst på shoppinggatan Mönckbergstrasse. Sortimentet kommer att bestå av utvalda externa varumärken samt Stadiums egna varumärken.

– Det är en storslagen dröm som nu äntligen blir verklighet. Efter en lång tid av planering och sökande efter en lämplig lokal slår vi upp portarna mitt i Hamburgs hetaste shoppingkvarter, säger Karl Eklöf , etableringschef på Stadium.

Den tyska sportmarknaden är Europas största och Hamburg är en av de snabbast växande regionerna. I staden med omnejd bor över fyra miljoner invånare. Stadium ser en marknadsposition, som till skillnad från de lokala konkurrenterna, kan erbjuda sport och sportmode för hela familjen.

– Vi satsar på familjerna genom kvinnorna, och kommer även ha ett stort sortiment för barn och junior, säger Daniela Thinius , landschef för Stadium i Tyskland, som har närmare 20 års erfarenhet inom retail och försäljning i Tyskland.

Likt Norden

Hamburg innebär logistiska fördelar och klimatmässiga likheter med Norden. Ledningen liknar butiken i Hamburg som Stadiums "första fönster ut mot Europa" och som ett sätt att testa det framgångsrika konceptet med modernt och funktionellt sport och sportmode till bästa pris.

Det var 1987 som Stadium öppnade sin första butik på Sergelgatan i Stockholm. År 2000 expanderade sportkedjan till Danmark och året därpå, 2001, till Finland. Idag är Stadium Nordens största sportkedja med cirka 150 butiker i Sverige, Danmark och Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078