23948sdkhjf

Hemelektroniken börjar året hetare

Köpintresset för hemelektronik på nätet har ökat med 5 procent under årets två första månader. Störst var suget efter spelkonsoler.
Det visar Teknikbarometern, siffror som tagits fram i ett samarbete mellan Prisjakt och HUI research. Det här är första gången som Prisjakt lämnar ut sin statistik för analys av konsumentbeteende gällande hemelektronik på nätet.

Köpintresset var högst för spelkonsoler.

Teknikbarometern visar även ett växande intresse för mobila tillbehör som mobila högtalare och hörlurar. Köpintresset för surfplattor visar på en svagare utveckling.

– Att intresset för surfplattor minskat på Prisjakt beror troligtvis på flera faktorer. Vi ser att mobilerna blir större och snabbare, vilket gör att de blir ett tydligare substitut till surfplattan. Det har dessutom saknats banbrytande nyheter hos den senaste generationen surfplattor. Det blir intressant att se hur trenden utvecklas framöver då nästa generation surfplattor släpps, säger Emil Hansson , vd på Prisjakt.

Återhämtning i hemelbranschen

Totalt sett ökade köpintresset med fem procent under januari och februari, jämfört med samma månader förra året. Men trots att köpintresset för hemelektronik på nätet växer har hemelektronikbranschens totala försäljning utvecklats svagt under de tre senaste åren.

– Finanskrisens effekt på konsumenternas shoppingsug drabbade hemelektronikbranschen betydligt hårdare än andra branscher i detaljhandeln. Svag efterfrågan, stenhård konkurrensen och låga marginaler resulterade i att Expert och Onoff gick i konkurs, säger Lena Larsson , vd på HUI research och fortsätter:

– Men efter en tid av osäkerhet ser vi tecken på återhämtning. Konsumenterna vågar återigen shoppa kapitalintensiva produkter och förutsättningarna för hemelektronikhandeln har stärkts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079