23948sdkhjf

Grolls får ny vd

Den 1 maj tillträder Karl Jartun som ny vd i yrkesklädföretaget Grolls. Han efterträder Hans Janzon som går i pension efter elva år som vd.


Karl Jartun kommer närmast från Continental Däck Sverige där han arbetat som vd sedan 2002. Innan det har han bland annat arbetat som marknadschef på Tenson och som försäljningschef på Mongoose Bicycles i Paris.

– Jag hoppas att min erfarenhet inom marknadsföring och försäljning bidrar till att Grolls fortsätter att växa. Målsättningen är att inom några år bli Nordens största specialistkedja för arbetskläder och personlig skyddsutrustning med en marknadsandel på över 10 procent och en omsättning på 1 miljard kronor, säger han i ett pressmeddelande.

Avgånde vd Hans Janzon kommer att stanna kvar som delägare och styrelsemedlem i Grolls och ska i den rollen fokusera mer på det strategiska arbetet med Grolls framtida utveckling.

Till stämman under våren kommer även Anders Grönlund att tillträda som ordförande i Grolls efter Mikael Hellberg som innehaft posten sedan 2010 då riskkapitalbolaget Litorina förvärvade bolaget.

– De senaste åren har varit oerhört framgångsrika för Grolls, då företaget växt genom en rad lyckade och lönsamma förvärv. Nu går vi in i en ny fas där den framtida tillväxten främst sker organiskt och genom mindre kompletteringsförvärv. När den framtida strategin nu ska omsättas i praktiken har vi gemensamt kommit fram till att det görs bäst och effektivast med Anders Grönlund som ny ordförande och med Karl Jartun som ny vd, säger Lars Verneholt , investeringsansvarig hos Litorina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078