23948sdkhjf

Rekonstruktion för flera Team-Sportia-butiker

Lönsamhetsproblemen för Team Sportias butiker fortsätter. Sedan i början av februari befinner sig ytterligare en butik under företagsrekonstruktion. Den får sällskap av moderbolaget Team Sportia AB:s tre butiker som dessutom är till salu. Ännu är en försäljning långt borta.
Branschtidningen Habit Sko&Mode berättar att bolaget Gilla Handel och Team Sportia-butiken i Åkersberga i början av februari ansökt om företagsrekonstruktion. De totala leverantörsskulderna uppgår till cirka 2 miljoner kronor.
Att stötta enskilda butiker ekonomiskt gör inte moderbolaget Team Sportia AB som nyligen avslutat sin rekonstruktion.
– Vi är naturligtvis måna om att våra franchisebutiker ska gå bra, men att gå in och stötta i enskilda fall kan vi inte. Det gjorde vi under många år och det höll på att kosta 120 butiker, säger Anders Edvardsson, som i juni i fjol klev in som tillförordnad vd.

Ackord och försäljningar
Team Sportia centralt har krisat och befunnit sig i företagsrekonstruktion. Av de åtta butiker som Team Sportia AB drev har två stängts. Den senaste stängningen skedde i Burlöv i slutet av januari i år och nu väntar ackordsförhandlingar.
– Stängningen skedde efter en överenskommelse med hyresvärden, förklarar Anders Edvardsson. Hellre göra en sådan avveckling än att sätta den i konkurs. På så sätt får leverantörerna lite pengar.
I dagarna ska tre butiker säljas till en franschisetagare. Kvar är butikerna i Barkarby, Stora Stenstorp och en butik i Norrköping, som samtliga befinner sig i företagsrekonstruktion sedan maj förra året och som är en följd av moderbolagets rekonstruktion. Men även dessa vill Team Sportia sälja.
– Några franchisetagare har vi inte hittat än, säger Anders Edvardsson.
Varför vill ni inte driva egna butiker?
– Vi är inte bäst lämpade att göra det. Att driva butik det kan entreprenörerna bättre. Vi ska i stället serva våra franchisebutiker.
Hur prognosen för omsättning och lönsamhet ser ut för Team Sportia AB kan Anders Edvardsson inte kommentera eftersom bokslutet inte är klart.
I dagsläget finns 117 franchisetagare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11