23948sdkhjf

Lov och lopp ger säljrusch

Många längtar efter sportlovet. inte bara skolbarn utan också de handlare som kan slå upp dörrar och kassalådor för sportlovsfirare runt om i landet.
"Sportlovet ger klirr i kassan för butiker i Åsbo" skriver till exempel Avesta tidning. Här beskriver man vecka nio som en av årets viktigaste veckor för Åsbo. Kombinationen av sportlovsfirare och Vasaloppsåkare är guld värd.

- Under sportlovet fyrdubblar vi försäljningen jämfört med lågperioder, säger Mia Neidenmark , butikschef för Haglöfs factory outlet vid Dalahästen till tidningen.

Det som butiken säljer allra mest under februari/mars är skalplagg för utförsåkning och fleecetröjor.
På Shell väntar man sig en ordentlig anstormning och anlitar extrapersonal för att hinna med i kassan.
– Det brukar vara mycket barnfamiljer som handlar och andra också, säger Charlotte Hammarbäck , som är stationsansvarig för Shell/Seven-eleven i Åsbo till tidningen.

Bensin, så klart, är storsäljare liksom korv mackor och yoghurt.
Bagheera factory outlet, också den vid Dalahästen, har två försäljningstoppar under året. Förutom sportlovet är det semestertiden som är den bästa perioden. Här driver glömskan en hel del försäljning. Avesta tidning berättar att saker som resenärerna glömt att ta med upp till fjällen, som underställ och strumpor, är storsäljare men också sommar- och vinterskor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079