23948sdkhjf

Bygg och järn ökar igen

Bygg- och järnhandeln ökade sin försäljning med fem procent i januari. - Det känns onekligen väldigt positivt att den trend som inleddes i höstas med uppåtgående försäljningssiffror, också fortsätter på det nya året, säger Bygg- och järnhandlarnas vd Ulf S. Gustafsson..
Statistik från Sveriges bygg- och järnhandlareförbund visar att bygg- och järnhandelns uppgång fortsätter.

Försäljningen i bygg- och järnhandeln ökade med 5,0 procent (totalt butiksinnehav) och med 4,5 procent (jämförbara enheter) under januari 2014 jämfört med samma period föregående år.

Stockholm och Mellansverige hade starkast tillväxt under januari. Försäljningen ökade med 8,7 procent respektive 8,6 procent (totalt butiksinnehav).

– Vi märker också att våra medlemmars framtidstro ökar, vilket sannolikt grundar sig på ökad aktivitet i butikerna, från både proffs och privatkonsumenter, säger Bygg- och järnhandlarnas vd Ulf S. Gustafsson .

Förbundet tror på en fortsatt positiv utveckling för resten av året.

– Ett problem är dock den låga omsättning som råder beträffande försäljning av bostäder. Som bransch mår vi bättre då den omsättningen är högre än just nu och vi hoppas därför att det kan skapas incitament som påverkar omsättningen på bostadsmarknaden positivt, säger Ulf S. Gustafsson.

Hädanefter kommer förbundets Bygg och järnindex att presenteras varje månad, istället för som tidigare per kvartal.

– Vi tror att vi då kan ge ett ännu bättre underlag för benchmarking, vilket är viktigt för alla företag men kanske allra viktigast i en så konkurrensutsatt bransch, konstaterar Ulf S. Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063