23948sdkhjf

Vill tillåta gårdsförsäljning av alkohol

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill nu att tre län ska få prova på gårdsförsäljning av alkohol. Tillstånd ska kunna ges till de gårdar som tillverkar eget öl och vin och ska gälla Gotland, Skåne och Sörmland.
Det sade landsbygdsministern i SVT:s Rapport igår.
Eskil Erlandsson ser inte den småskaliga försäljningen som ett hot mot Systembolagets monopol. Däremot kan det ge nya jobb på landsbygden.
I ett pressmeddelande från Centerpartiet säger han att gårdsförsäljning är en självklar del av turismen på landsbygden och en sådan verksamhet skulle stärka inte bara producenterna utan också bidra till ett ökat intresse för turism på landsbygden.

Det sade han i SVT:s Rapport igår.
Han ser inte den småskaliga försäljningen som ett hot mot Systembolagets monopol. Däremot kan det ge nya jobb på landsbygden.
I ett pressmeddelande från Centerpartiet säger han att gårdsförsäljning är en självklar del av turismen på landsbygden och en sådan verksamhet skulle stärka inte bara producenterna utan också bidra till ett ökat intresse för turism på landsbygden. - See more at: http://fri-kopenskap.se/nyheter/vill-tillata-gardsforsaljning-av-alkohol/#sthash.pGhp5dKQ.dpuf
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063