23948sdkhjf

Captech köper Pocketstället

Konkursade Pocketstället har fått nytt liv. Ny ägare är svenska Captech, som siktar på att distributionen av pocketböcker i dagligvarubutikerna ska fortsätta.
– Vi ser fram emot en förstärkning av vår produktportfölj inom Entertainment. Pocketstället kompletterar vårt erbjudande mot de kunder där vi idag har ett nära samarbete och ger oss även möjlighet att nå Pocketställets kunder med vårt övriga sortiment, säger Daniel Johnsson , vd på Captech distribution.
Captech distribution är en svensk distributör av bland annat it-hårdvara och film och multimedia-produkter. Köpet av Pocketstället är en del i bolagets satsning på snabbväxande affärsområdet nöje där film, spel och leksaker redan ingår.
När Captech 2011 blev exklusiv distributör av Microsoft Xbox gjorde bolaget en fokuserad satsning på dagligvaruhandeln.

1000 butikskunder
Pocketstället startades 1998 med affärsidé att få in pocketböcker i dagligvaruhandeln. Bolaget har haft försäljningsställ i runt 1 000 butiker och avtal med bland andra Bonnier, Norstedt och Piratförlaget.
I slutet av januari lämnade styrelsen i Pocketstället in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt. Då hade företaget sedan i september befunnit sig under rekonstruktion. Verksamheten pågick vid konkursutbrottet.
Försäljningen till Captech har gjorts av Advokatfirman Lindahl som en del i arbetet med konkursen.
- Jag tror Pocketstället som koncept kommer kunna bli en framgång eftersom det har en naturlig plats på marknaden. Jag hoppas och tror att Captech som ny ägare kan utveckla samarbetet med Pocketställets kunder och bidra till ett ännu utbud, säger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062